2 år og 2 små pøller

Vores mindste familiemedlem blev 2 år i dag. Og det skulle selvfølgelig fejres, selvom det kun er et par dage efter vor herre Jesus Kristus fødselsdag And so it did. Ned røg julepynten, og op kom fødselsdagspynten.

Vores nu 2-årige er simpelthen den gladeste og sjoveste lille fyr. Akkurat ligeså fuld af gåpåmod . Han er langt fremme i skoene både med motorik og sprog. Og med den personlige hygiejne. Faktisk kan jeg stolt berette, at han dagen inden sin fødselsdag for første gange lavede nummer to på toilettet. A’rmen moren er SÅ stolt! Ja, man kan faktisk blive stolt af at se sådan to små flydere i et toilet. Så stolt at jeg måtte dele det med samtlige gæster til gårsdagens julefrokost.

Men han er også god til ord. Her er et par af hans mest brugte fraser lige pt:

  • Arj mand! (Det må være noget han har lært her på Ama’r)
  • Ja-huuuuuu! (Det siger han næsten lige meget, hvad vi siger, han skal: i vuggestue, i legeland eller med ud at handle. Det er skønt med lidt optimisme, ik?)
  • Her kommer jeg! (Når søster kalder på ham og han fiser afsted/ når han kommer ud på legepladsen i vuggestuen/når vi leger gemmeleg osv.)
  • Wee-bane (rutsjebane)
  • Nuffer (numse)
  • Mor ik’ ryd’ op/kys’/være med
  • Fire (Når du spørger hvor gammel han bli’r, hvor gammel søster er, hvor gammel X er, hvor gammel Y er – ganske enkelt alt med tal. Svaret er altid det samme)

Han elsker maskiner og værktøj og biler. Det fedeste han ved, er at sidde på skødet af farmand i bilen (altså de bakker kun ind og ud af indkørslen og den slags 2-meters ture) og at ’hjælpe’ med at slå græs eller bore eller hamre i ting. Men han står heller ikke tilbage for at deltage i søsters lege, som involverer at lægge legesminke, lege frisør og tage prinsessekjoler på.

Jeg glæder mig til at se, hvilket lille menneske han udvikler sig til de næste par år – sjovt som man synes de ikke er helt rigtige mennesker, når de er små, ik? Babyer er ligesom en anden kategori end mennesker. Måske det bare er mig 😀

Anyways, tillykke til lille V! Det har været endnu en dag med fuld fart over feltet, da vi var til julefrokost i går, og nu trænger vi ærlig talt til at slappe lidt af.

Fik sgu mest taget madbilleder! Vi droppede bollerne og lagkagen til eftermiddag og serverede ost, pølse og masser af gnavegrønt og frugt. Til aftens lavede vi en ordentlig røvfuld risotto med svampe og confit de canard og en grøn salat. Og så var der kagen. Browniebund med hvid chokolade-creme og masser af frugt på. Den var go’! Heldigvis er der rester, så nu vil vi knalde benene op og gå om bord i dem. Bukserne strammer jo alligevel i forvejen…

Dele?Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*