Det amerikanske præsidentvalg i børnehøjde

De sidste par dage har vi – som i de fleste andre hjem går jeg ud fra – talt om det amerikanske præsidentvalg. På dagen hvor amerikanerne stemte, havde vi News kørende i baggrunden det meste af eftermiddagen og aftenen, og det undgik især ikke Tullens opmærksomhed. Så hun spurgte, og vi forklarede, at det var i et andet land og at menneskene der skulle stemme om, hvem der skal bestemme over deres land. Og at konkurrencen stod mellem en mand og en dame, og at vi holdt med damen (hvilket syntes at være den udbredte tendens her i DK, efter reaktionerne på Trumps sejr at dømme).

Onsdag morgen da vi stod op til nyheden om, at Trump havde vundet, var vi mildest talt chokerede (igen som de fleste andre). Og de sidste par dage har vi set lidt flere nyheder end sædvanligt, og nok også bitchet en hel del.

Her til morgen stod førnævnte Tulle så op 5.50 (!!!), og jeg stod op med hende for at sidde ved siden af hende, mens hun gloede Barbie på sin iPad. Igen skulle jeg lige opdateres på det sidste nye og tændte for lidt morgennyheder, og jeg har måske nok bandet lidt over ham der Trump igen, og pludselig udbryder damen så:

O: Mor i weekenden er det at STEMNINGEN kommer!

Mig: Stemningen? Nåe, du mener afstemningen, nej skat den har været der. Hende vi holdt med, hun tabte. Manden vandt.

O: Nej mor den der med toiletpapiret!

(Her tænkte jeg at det virkelig rablede for hende, at hun skulle puttes i seng igen, og hvad det egentlig var hun så på den der ipad?!)
Mig: Øøøøh… Har I stemt nede i børnehaven og skrevet det ned på noget toiletpapir eller hvad, skat?

O: Nej mor, det der på Ramasjang!

Og her gik det op for mig, at damen talte om Mini-MGP, hvor børn kan sende figurer lavet af toiletruller ind til en konkurrence, hvor man så kan stemme om, hvem der skal gå videre til sangkonkurrencen.

Og sådan kan børn altså lære også noget om demokrati, og jeg lærte (endnu engang) at små gryder også har ører. Siden har jeg så tænkt over, at vi burde lave en Donald Trump ‘rulling’ (ja det hedder de der toiletpapirfigurer).

Håret burde være ret nemt. Man kan bruge en trold, en majskolbe eller et tusindben. Mulighederne er uendelig ifølge Google (hvor billederne også er fundet):

trump

Ja sorry, men det er den eneste måde, jeg kan håndtere det på. Synes simpelthen det er en skandale. Fra Obama – bedste præsident ever – til det der. Vi får se, hvad der sker. Er oprigtig nervøs for vores planet, med tanke på hvad han har udtalt om miljøpolitik. Det er faktisk mine børn og børnebørn og oldebørn (og alle jer andres også selvfølgelig) der skal bo her efter os…

Dele?Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*