hvordan er det at være blogger

Blogger i et halvt år: Overvejelser og fremtid

I dag er det faktisk lige præcis et halvt år siden, jeg skrev mit allerførste indlæg her på bloggen, og i den anledning skal det i dag handle lidt om det at blogge. For ved I hvad? Det er faktisk ikke altid helt så nemt som det måske ser ud til!

hvordan er det at være blogger
Hvilken bedre måde at fejre bloggens halvårsdag på end med en kæmpe pose slik?

Jeg må indrømme jeg har haft – og har stadig – mange overvejelser om hvor meget jeg vil dele af mig selv, og ikke mindst af min familie, som ufrivilligt jo er en del af bloggen her, fordi de er en del af mig og mit liv. Inden jeg trykkede “Udgiv” på det allerførste indlæg havde J og jeg allerede snakket os frem til, at J ikke ønsker at være en særlig stor del af bloggen. Det er også derfor, han bare hedder J og ikke er med på nogen af billederne her på domænet. Vores venner og familie ved jo selvfølgelig, hvem han er, men han ønsker ikke at hans kolleger pludselig skal læse om vores forhold eller familieliv, og det kan jeg sådan set godt forstå, så det respekterer jeg naturligvis fuldt ud.

I de her digitale tider, tænker jeg også meget over, hvad jeg skriver om børnene, og ikke mindst hvilke billeder jeg deler af dem. Jeg har ikke lyst til, at Viktors venner om ti år kan google sig frem til et billede af ham i bar røv og prinsessekrone, eller at alle kan læse om Olivias problemer med dit og dat. Derfor tænker jeg en del over hvad jeg poster af dem og om dem og holder mig til lidt universelle børne-problemstillinger. Jeg ville aldrig dele deres personlige problemer her på bloggen. Mine egne, ja da, men ikke deres.

Jeg har sådan set ikke nogen problemer med at udlevere mig selv og fortælle om mine brølere og problemer. Den slags har jeg faktisk aldrig holdt kæft med, og det ser jeg sådan set som en styrke. At få snakket om tingene og reflekteret over dem, hjælper mig til at forholde mig bedre til dem. Det  betyder ikke, at det ikke er virkelig grænseoverskridende at dele ens fejl og holdninger med omverdenen. Både med folk som man ikke kender, men faktisk næsten endnu mere med folk, man kender. Dem skal man trods alt face IRL (In Real Life – det er ungdomsslang, du ved ;D )

Så er der det med læserne – jer. Let’s be real, det her bliver ikke en blog man kan leve af lige foreløbig. Heldigvis går sidevisningsstatistikkerne da i den rigtige retning, forstået på den måde at der er flere og flere der læser med, men stadigvæk er der virkelig langt til, at det her bliver en blog man rent faktisk kan få lidt udbytte ud af, altså i form af sponsorater eller kolde kontanter.

Jeg ved jo godt, at eksponeringen af sådan en blog ikke kommer over night. Der skal arbejdes hårdt for det, og man skal holde niveaet og poste regelmæssigt og interessant, hvis man ikke vil miste sine læsere i svinget.

I perioder går det ret let. Der har jeg masser på hjerte, og nyder faktisk at få skrevet alle mulige ting ned og dele dem her på bloggen. Andre gange er jeg virkelig uinspireret og aner virkeligt ikke hvad jeg dog skal skrive om. I det store hele synes jeg dog stadig det er ret sjovt at ha’ bloggen, og så gør det heller ikke noget dårligt for mit CV, at jeg kan vise, at jeg kan administrere sådan en helt selv (for jeg arbejder faktisk også med blogs, skriveri og sociale medier i mit professionelle virke).

Så jeg klør på lidt endnu, og jeg håber, I stadig vil følge med. Skriv i øvrigt endelig i kommentarfeltet, hvis der er ting I gerne vil ha’ uddybet eller specifikke indlæg I kunne tænke jer fra mig.

I dagens anledning har jeg samlet mine top-5 mest læste blog posts i løbet af dette første halve år:

  1. Fra kærester til mor & far til skilsmisse – Gi’r vi for let op?
  2. Er vi curlingforældre virkelig så forfærdelige?
  3. Top-fem nyttige ting når man er småbørnsmor
  4. Om tilvalg og fravalg: Sådan kan jeg arbejde på deltid 
  5. Kom og se Tulles tøseværelse

I øvrigt TAK til jer der læser med, kommenterer, deler og liker på facebook. I gør mig meget glad 🙂

Dele?Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*