Parcelhus have

Havekærlighed i Parcelleren

ADVARSEL: HAVESPAM!

Som jeg skrev forleden, hvor vores have var lige på nippet til sommerklar, gør sådan en have med alle dens smukke blomster og buske bare noget rigtig godt for sindet og sjælen. Det kan faktisk virke sådan helt terapeutisk at gå og rode i sådan en og indsnuse duften af nyslået græs og glo på de smukke blomster i alverdens farver og former…

På trods af at vi nærmest har haft gæster non-stop siden i fredags, har vi nået lidt havehalløj også. En magnoliabusk og en rhododendron har erstattet en hæslig hybenbusk, som vi rev op for lidt tid siden. Bedene er revet og græsset slået, og alle krukker er fyldt med smukke sommerblomster. Det er helt, helt, helt vidunderligt, og man har bare lyst til at være derude non-stop.

Det har vi så næsten også været, minus søndag hvor det silede ned (hvilket blomsterne var meget glade for). Lørdag holdt vi min fars 60-års fødselsdag i vores have som en gave til ham, og i dag mandag (Thank God for Grundlovsdag og Pinse!) har vi holdt J’s fødselsdag derude. Hvor heldige var vi lige med vejret?! Det har været nogle virkelig dejlige dage med masser af god mad og dejligt selskab. Men også en filens masse madlavning og oprydning og gøren klar. Så nu skal benene smækkes op, resterne af festmaden – inklusive belgiske vafler med is –  skal indtages foran flimmeren. Yes!

Nå, men det var det der have-billedespam vi kom fra. Here we go:

Parcelhus have

Roser og lavendler in the making:

De nye buske. Plantet af fødselsdagsbarnet 10 minutter før gæsterne kom. Jo jo, vi når noget indimellem alle vores planer:

Bed. Vi kører en ‘vild’, dog tæmmet på den lidt usynlige måde, kind’a havestil. Jo flere blomster og planter, jo bedre.

Den første rose er sprunget ud, og mange flere er på vej. De lyserøde her er helt usædvanligt smukke.

 

Dele?Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*