Karamel på dåse og i en kage. Yum!

Dulce de leche

Så så man lige mig lave Dulche de Leche, som egentlig bare er et fint ord for at man tager en dåse kondenseret mælk og koger den i en gryde vand i tre timer. Og vupti så har man den lækreste karamelmasse, som kan bruges i bagværk, som topping på grød, yoghurt eller is. Eller – hvis man er hardcore som mig – kan spises direkte fra dåsen.

Det er SÅ lækkert. Og så nemt. Det startede egentlig bare med at jeg så to minutter af Go’Morgen DK i morges, og opdagede at ham der grød-Lasse stod og lavede Dulche de Leche til hans havregrød. Og så kom jeg i tanker om at jeg for noget tid siden havde købt sådan et par dåser kondenseret mælk i Rema. Og da jeg alligevel arbejdede hjemme, ja så smed jeg dem lige i en gryde og så stod de bare der og boblede.

Men ikke nok med det, for jeg kunne jo ikke vente med at bruge den lækre karamel til et eller andet, og at fråde hele dåsen selv ville jo også være lidt ego-agtigt, så mens jeg alligevel lavede aftensmad, smed jeg lige en æbletærte sammen. Og smurte et tykt lag karamel mellem bund og æbler. Så den har vi lige fået til dessert.

Det var et hit! Vi spiste rub og stub os fire små mennesker. Der var lige to stykker til hver.  Nu glæder jeg mig allerede til at lave havregrød i morgen tidlig og kaste sådan en klat Dulche de Leche på. Yum yum. Så er der altså noget ved havregrød 😋

Dele?Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*