Mig, mig, mig: Hvis du vil vide mere…

Hvem elsker ikke et godt snap-chat filter?

Som om det ikke allerede handler nok om mig her på domænet, så er det her altså et indlæg der kun er interessant for dem, der gerne vil lære mig lidt bedre at kende. Eller måske for folk der har de samme tilbøjeligheder som mig..?

Her kommer i hvert fald et par random facts om moi:

Fact nummer 1: Duefobi
Jeg er hysterisk rædselsslagen for duer. Går eller cykler altid i en stor bue udenom, også hvis det involverer at svinge ud på vejbanen, hvis alternativet er, at en due flyver op i hovedet på mig. Det er noget med de der flagrende vinger og krogede tæer. Yiks! Det har nok heller ikke hjulpet, at jeg engang rent faktisk FIK en due i ansigtet. Den fløj simpelthen ud af en busk og direkte ind i armene og videre hen over ansigtet på mig, som kom cyklende helt lalleglad og uanende. Jeg vrælede og hylede og skreg som var jeg oppe at slås med djævlen selv (måske var det?!). Folk troede vist, jeg var bindegal. Især fordi da de endelig fik drejet hovedet i min retning, var duen fløjet, og tilbage stod jeg og hyperventilerede. Jeg kører i øvrigt ALDRIG forbi den busk mere.

Fact nummer 2: Dyreven
På trods af Fact nummer 1 er jeg rent faktisk en KÆMPE dyreelsker. Derfor kunne jeg heller aldrig finde på at sparke til en bevinget rotte AKA en due, selvom jeg hader dem (og det ser jeg mange gøre. Idioter!). Jeg mener, man skal behandle alle dyr ordentligt, lige meget hvor store, små, intelligente eller dumme de er. Mit hjerte brister, når jeg ser, hvordan mennesker kan behandle dyr. Dyr kan ikke forsvare sig selv, eller sige fra. Og derfor går jeg også vældig meget op i de produkter og madvarer jeg køber (som nævnt i det her indlæg), da jeg ikke vil støtte dyrevanrøgt.

Jeg er meget kompromisløs på det her punkt. For eksempel nægtede jeg at tage ind og se delfinshows da vi var på Tenerife, selvom Olivia plagede og plagede om det. Men jeg nægter at støtte den slags dyremishandling, som jeg synes det er. Og til sidst var hun da også overbevist om, at det er bedre at vi ser delfiner ude på det åbne hav en dag, hvor vi har mulighed for det. Uanset hvor fattig jeg har været, også som studerende, har jeg altid betalt mit månedlige bidrag til World Animal Protection, og hvis jeg vandt i Lotto ville jeg som det første donere  penge til dyrevelfærdsorganisationer. Hvis der er én ting jeg ikke fejler på som mor, så er det at give det syn på dyr videre til mine børn. De er nemlig allerede ligeså dyretossede som mig.

Fact nummer 3: Særligt sensitiv
Jeg tror jeg er en HSP (Highly Sensitive Person), særligt sensitiv person. Det er noget jeg først har fundet ud af rent faktisk er et begreb for et par år siden, men jeg har altid vidst, at jeg føler følelser og sanser mere end gennemsnittet. Hvis man tager en af de der online tests der findes, bekræfter de altid dette. Og hvordan så det? Jeg er meget følsom og har en meget høj grad af empatifølelse. Jeg kan blandt andet næsten ikke være i mig selv, når mine børn er syge eller kede af det, eller for den sags skyld at høre om mennesker eller dyr, der lider. Det sætter sig fysisk i min mave, og der går lang tid før jeg kan slippe det igen. Jeg reagerer også stærkt på film og sådan noget. Jeg kan sagtens se blod og den slags, det er mere føleriet jeg ikke kan have. Første gang jeg så Romeo og Julie græd jeg  som pisket i timevis, og selv til barnedåbe og når vi læser børnebøger herhjemme kan jeg ha’ svært ved at holde tårerne tilbage.

Jeg fornemmer også stemninger og følelser hos andre meget tydeligt, og i både mit arbejdsliv og privatliv ’ser’ jeg derfor tit konflikter eller omvendt – tiltrækningskraft – som andre ikke bemærker. Jeg reagerer også stærkt på for eksempel skarpt lys, høj musik og i det hele taget mange sanseindtryk. Jeg får let ildebefindende og føler mig utilpas, og har også prøvet at besvime et par gange, blandt andet under en koncert. Mine sanser er generelt også utroligt skærpede. Jeg kan f.eks. altid lugte, hvis J har fået så meget som en slurk af en øl, uanset hvor mange tyggegummier og kaffe latte’r han har indtaget siden.

Men af denne grund har jeg også været nødt til at lukke ting ude af mit liv, som trigger mit føleri. På den måde kan jeg nok virke kold eller kynisk for nogen. Men det påvirker mig simpelthen for meget og dræner mig, hvis jeg skal tage alt ind, og derfor har jeg taget nogle valg i mit liv, som har været svære men nødvendige, hvis jeg selv har skullet fungere, og det synes jeg, at jeg skal.

(Jeg kunne skrive et helt blogindlæg om mig og HPS og alt det jeg ikke nævner her, og det gør jeg måske en dag. Hvis jeg tør)

Fact nummer 4: Rodehoved med oprydningsvanvid
Jeg HADER rod. Det stresser mig helt vanvittigt meget, og irriterer mit øje noget så grusomt. Men jeg  er også vanvittig uorganiseret og utålmodig, og samtidig deler jeg selvfølgelig hus med tre andre rodehoveder, så jeg kan bare ikke holde rodet nede så meget som jeg gerne ville. Så det er som regel sådan noget med, at der hjemme hos os ser pænt og ryddeligt ud på overfladen, men hvis man åbner et skab vælter det ud med tøj eller gavepapir eller bamser (afhængigt af hvilket skab man åbner).

Jeg lægger aldrig mit rene tøj sammen. Jeg kyler det bare ind i skabet. Til gengæld ved jeg sådan nogenlunde, hvor de forskellige ting er kylet ind. Hvis vi får uventet besøg , så er det tit sådan noget med at løbe en runde og tage det værste rod og gemme det under en dyne i soveværelset eller i en sort sæk i bryggerset. Jeg kalder det snyde-oprydning, muahahaaaa!

Fact nummer 5: A-menneske
Jeg er bare typen, der ikke kan sove længe. Det har jeg aldrig været god til (og det er mine børn så heller ikke). Til klokken 9 ville være virkelig længe for mig. Jeg føler ganske enkelt, at jeg går glip af for meget dag ved at spilde den på at sove. Jeg er også altid mest produktiv fra morgenstunden. Om aftenen er der ikke meget krudt i mig, og jeg har umådelig svært ved at holde mig vågen efter klokken 23.

Nå, det må være nok ananas i egen juice for denne gang. Nu vil jeg smide mig på sofaen og finde noget dumme-tv.

Dele?Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*