Mormorbesøg, en aften ude og opskrift på julesmåkager

Så blev det fredag og dermed endnu en fridag til mig. I dag er jeg helt kørt over, da jeg i går for en gangs skyld ikke brugte aftenen på sofaneseren, men istedet var ude at opleve et af Københavns fineste arrangementer. Det var min mor, der havde inviteret mig til Wallmanns dinnershow i Cirkusbygningen på Axeltorv. Det manglede da også bare, når nu jeg selv havde givet hende billetterne i 60-års fødselsdagsgave 🙂

wallmanns

Det var en rigtig skøn aften med fire retters menu, vin og fuld knald på underholdningen. Der var masser af fed musik, flot dans og cirkusakrobatik i voksenhøjde. Stor anbefaling herfra hvad end du tager familie, kolleger eller venner med ud til en skøn aften.

Men det betød, at jeg først sagde hej til Ole Lukøje omkring kl. 1. Og stod så op 6.30 til en lille Viktor med feber og en Tulle der hoster, så hun lyder som en gammel traktor. De skulle selvfølgelig ikke afsted til institution. Men så er det jo godt, at mormor bliver et par dage. Det er som om, det lige giver lidt mere overskud med et par ekstra hænder.

Så i dag har jeg brugt 1,5 time i Fields på at jagte Black Friday tilbud. Var der da de åbnede, og allerede da jeg kørte lidt over 11 var der SORT af mennesker. Mon det er derfor, det hedder Black Friday? Jeg har også fundet gode tilbud online og er derfor næsten færdig med julegaver, inden vi overhovedet skriver december. Det er aldrig sket før. Plejer at rende hovedløst rundt den 23. for at få styr på de sidste gaver. Men ikke i år. Næ nej.

Tulle og jeg fik endda tid til at bage julesmåkager – med prinsesse touch. Så alt i alt ret overskudsagtig dag på trods af stort søvnunderskud.  Og så taler vi ikke om diverse hysteriske anfald hos børnene (okay, og mig også!), som sådan en dag, hvor vi daser rundt herhjemme det meste af dagen, også byder på.

NU skal min mor og jeg bare dase på sofaen. Måske spise resterne af de her:

15231544_10154133231398364_966743557_o

De er så nemme, så Viktor næsten kan være med. Til sådan et fad kager her skal du bruge:

200 gram hvedemel
100 gram smør
1 æg
1 teskefuld vaniljepulver
2 tsk ren kakao (altså pulveret, ikke drikken)
100 g flormelis

Smuldr smøret godt ud i melet. Tilsæt resten af ingredienserne. Juster evt. mængderne (tilsæt mere smør eller mel) hvis dejen er for klæbrig eller tør.

Rul dejen ud og stik den ud i de ønskede forme. Bag ved 180 grader varmluft i 7-8 minutter.

Når de er kølet af, kan du pynte med lige hvad du lyster. Glasur, krymmel, fondant, smarties, hakkede nødder, (farvet) sukker. Kun fantasien sætter grænser.

Dele?Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*