Postkort fra Salzburg, Nürnberg & Berlin – bilferie part 3

Så er vi ved at være til vejs ende på vores tre uger lange bilferie gennem lidt af Europa. Ligger pt i en blød hotelseng midt i Berlin med ømme fødder og maven fuld af indisk mad og hovedet med ferieminder.

Efter vores afgang fra Kroatien (postkort herfra her) som vi forlod (meget!) tidlig morgen i lørdags, daffede vi nordpå og ramte ved middagstid Salzburg i Østrig. Her slentrede vi rundt i nogle timer, spiste noget mad, og da middag blev til eftermiddag kørte vi til vores hotel lidt udenfor byen.

Som altid blev vi glædeligt overrasket over hvad Østrig har at byde på. Hotellet Gabi lå i en lille flække uden så meget at lave. Bortset lige fra to geniale legepladser i gåafstand fra hotellet og en lækker restaurant med legeområde. Enhver forælder ved sådan et er guld værd!

Selve hotellet havde udsigt over bjergene, indendørs og udendørs pool og en hel kælder med wellness i form af forskellige saunaer og dampbade og terapirum samt privat ‘have’ ned til en rolig badesø. Det var så skønt (og varmt!), at vi blev på hotellet og omegn hele næste dag også og bare badede og legede, og spiste kager til frokost, da det eneste der var åbent på daværende tidspunkt var et lille konditori.

Her lidt billeder. Salzburg by – Mozarts fødeby i øvrigt. Skøn by som vi kunne ha’ set meget mere af, men det må blive en anden gang:

Salzburg med børn

Hotellet:

Wellness – denne bænk havde indbygget varme. Helt genialt (selvom jeg nu ser mest fornøjet ud på lige det her billede, men ungerne var nu også gode for wellness’en)
Udendørs pool
Snitzel und bier, aber klar! Eller noget…
Dessert på dag to – ja vi spiste aftensmad samme sted to dage i træk, eftersom det var det eneste sted i byen der lavede gedigen mad udover papsandwicher

Efter halvanden skøn dag i Østrig kørte vi videre nordpå, denne gang til Nürnberg, hvor klapvognene for en gangs skyld kom lidt i brug, så vi kunne få set lidt seværdigheder, blandt andet den gamle bymur og smukke kirker.

Restauranterne var ikke så børnevenlige her, så i stedet købte vi frugt og street food i boder og indtog det forskellige steder rundt om i byen, blandt andet ved en enormt sjov vandskulptur, hvor vandet dannede en labyrint, som man skulle zigzagge igennem, inden den ændrede sig  og vandet sprang op, der hvor man stod. Vores børn var ikke super skarpe til det. De blev pænt drivvåde for at sige det mildt, men heldigvis var vi tæt på hotellet, så de kunne komme hjem og skifte tøj. Og de havde en fest mens det stod på!

Nürnberg:

Nürnberg med børn

Efter det dejlige visit i Nürnberg fortsatte vi til Berlin, hvor vi befinder os i skrivende stund. Det er altså en by vi er vilde med! Vi var fremme i går eftermiddags og gik straks afsted for at se lidt, da vi havde besluttet at det meste af dagen i dag skulle bruges i Berlin Zoo.

Det der skulle ha’ været en kort gåtur blev til over 10 kilometer på Kurfürstendamm, forbi Guld-Else, Brandenburger Tor, Memorial to the Murdered Jews og Potsdamer Platz med stop undervejs på diverse legepladser i Tiergarten. En skøn tur! Desværre var jeg i en art klip-klap sko så havde pænt ømme fødder, da vi nåede hjem. Men dejligt var det (selvom Tulle synes at den der krig der var spor af over det hele var meget svært at forstå og ret dumt).

Dagen i dag har stået på Zoo og her til aften en tur ned og hente indisk mad, som vi indtog i en lille hyggelig park lige bagved vores hotel.

Guld-Else, som Tulle af en eller anden grund konsekvent kaldte Gudrun
Berlin med børn
Legeplads-pitstop
Vist nok min eneste selfie på den her ferie. Og så på Brandenburger Tor. Jamen altså!
Tænksom Tulle på mindesmærket for de dræbte jøder
Mere legeplads-pitstop
Vi så en panda i Zoo! Men sikken et postyr. Lange køer og Security vagter for at se en panda, der i øvrigt ikke lavede andet end at æde og sove…
Så var de her fyre meget sjovere…
Og ham her! Flot fyr, ikke? Elsker gorillaer!

Og det var så det. I morgen pakker vi alt habenguttet for sidste gang og kører til Rostock for at lande i Danmark tidlig eftermiddag. Og ærligt, vi glæder os! Ude godt, men hjemme bedst.

Dele?Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*