Noget om store juleambitioner versus realitet

Julen er jo som bekendt en tid, hvor vi for alt i verden skal hygge. Og åh, hvor vil jeg dog gerne finde julestemningen frem. Jeg sætter pt. dagligt julemusik på, og håber at børnene vil høre med. Oftest brokker de (læs: Tulle) sig dog over, at hun ikke kan høre hvad de siger i fjernsynet. Og så må vi slukke igen.

Men der er så mange ting, jeg gerne vil nå i december. Bage en helvedes masse fine og velsmagende julekager, pynte absurd meget op, og pakke alle gaver ind fint og personligt. Man behøves bare søge lidt på Pinterest, så vælter det frem med skøn inspiration. Se bare alt det her:

pinterest

Jeg må altså bare erkende, at jeg nok ikke får tid til meget af det, når realiteterne banker på. Selvom Tulle elsker at være med i køkkenet og bage, ender det altid i en eller anden form for kaos: Som oftest at hun helst bare vil slikke glasur eller skål af, eller at hun pludselig ikke gider mere, og så står jeg med hele lortet selv. Og det er jo ligesom ikke det der er meningen. Meningen er at vi skal HYGGE, for fa’en – stå der med identiske forklæder og smile og pynte, mens der dufter af gran og hjemmebag, julemusikken spiller og sneen daler lige så stille ned udenfor de smukt pyntede vinduer… Ja, du forstår, hvad jeg mener, ik?

Det er bare ikke lige sådan virkeligheden fungerer, i hvert fald ikke her. I går, 1. december, endte den ellers så hyggelige morgen, hvor vi skulle tænde kalenderlys og ungerne åbne julekalendere med at Viktor vrælede og skreg i tyve minutter, fordi han ikke måtte få mere “Jule-lade” (chokolade fra hans Kinder kalendar).

Jeg tror i virkeligheden, at den gode julestemning ikke er noget man kan planlægge. Den opstår bare lige pludselig. I dag har jeg nået en lille smule mere jule-tamtam, som gør at jeg personligt er lidt mere i julehumør i dag, end i går.

Jeg har f.eks. lavet min helt egen krans af olivengrene. Er den ikke fin? Bare ståltråd, grene og en snor. Så nemt.

15271527_10154150647933364_774477314_o

Gad vide hvor lang tid der går, før ungerne spotter de her sukker-sataner?

photomania-5128b135d3e9ad89c2ff61059584c05c-2

Jeg har også pakket de sidste kalendergaver ind, så nu er der helt styr på den del.

photomania-9413bdafc0d2bed674a9af97acadfb9e

Og så er der lige det tætteste, vi i år kommer på et nisselandskab. Det får lige nøjagtig lov til at stå sådan i to sekunder hver dag, eftersom Viktor som det første når han kommer hjem styrter ind og flår det ned. Den ene dag havde han faktisk formået at putte samtlige træer og nisser ind i et af husene. Og det kan man da godt blive lidt stolt af.

photomania-0535256a6ee4bb069834148640e34a4c

Og efter vi så Nisse-banden i fjerneren i går, fik vi virkelig meget lyst til risengrød, så den ligger pakket ind i dyner (i en gryde selvfølgelig) og koger sig selv færdig lige nu. Og så har jeg flottet mig og købt en hvidtøl til mor her. J skal nemlig til julefrokost i aften, mens jeg må blive hjemme fra min, fordi der ikke er nogen, der kan passe ungerne. Og hvis DET ikke kan sætte fut i lidt julehygge, ja så ved jeg da ikke hvad der kan.

Rigtig god weekend derude.

Dele?Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

En tanke om "Noget om store juleambitioner versus realitet"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*