Madbudget

Update på projekt-skær-ned-på-mad-budget

Hvis I husker det, helligede vi marts måned til et lille økonomisk projekt. Nemlig at skære lidt ned på vores madbudget – eller faktisk bare at undgå at gå over budgettet. Målet var at vi ikke måtte bruge mere end 6000 kroner på mad i denne måned!

Og hvordan er det så gået med det?

Madbudget

Status er i dag den 1. april, at vi har brugt lige præcis 5430 kroner på mad og husholdningsartikler på en måned. Så det synes jeg da sådan set er meget godt! Målet er i hvert fald nået, må man sige.

Vi har sådan set ikke rigtig gjort så meget anderledes, end vi plejer, andet end et være opmærksomme på kun at købe det vi har brug for og at få brugt de ting vi har i køleskabet, inden vi køber nye. Vi har handlet i Rema, ligesom vi plejer. Har købt en hel del øko, som vi plejer. Har spist helt almindelig hjemmelavet mad, og endda hentet pizza en enkelt gang (okay, to gange!).

Sjovt nok har DR i denne måned også sendt et program om, hvordan man netop kan skære ned på madbudgettet. Det hedder “Spis og Spar”, og der kan man faktisk finde udmærket inspiration til, hvordan man kan spare lidt. Selvom jeg synes de fokuserer lidt for ensidigt på pris og slet ikke på kvalitet og bæredygtighed. Men de to ting hænger jo så sjovt nok heller ikke sammen. Jo mere bæredygtig, jo dyrere er en vare.

Jeg synes det har været en interessant øvelse at ha’ lidt opmærksomhed på det, og det vil vi fortsætte med, så vi kan ha’ lidt mere styr på madkontoen fremadrettet.

Dele?Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*