Om at være nyslået parcelhusejer

Parcelleren
Parcelleren hapset fra salgsopstillingen

Billedet her viser meget godt, hvordan vores hus præsenterede sig allerførste gang vi var ude og se det en dag i november i 2015. Rart og gult og ligetil. Og sådan er det egentlig stadig.

Et-planshus, tre soveværelser, to badeværelser, bryggers og mulighed for køkken-alrum alt sammen i nogenlunde stand, samt en god lukket og rummelig have. Det var vores krav. Og jeg skulle hilse og sige, at det ikke var nemt at finde til en overkommelig pris bare en halv times cykeltur fra Kbh. C.

Vi havde været søgende på boligmarkedet on/off i halvandet år og havde set alt der var værd at se i området i den periode. To gange kom vi meget tæt på at købe noget andet, men begge gange gik det i vasken af forskellige grunde – og i virkeligheden var det nok fordi den rigtige mavefornemmelse bare ikke var der. Men det var den altså her, lige med det samme. Og heldigvis blev det vores.

stue
Stue som den så ud hos tidligere ejer – sødeste Yrsa – og bag ved væggen der lå køkkenet originalt
14599791_10153990246708364_756341156_o
Nogenlunde samme vinkel i stuen mens renoveringen stod på. Køkken, væg und alles tog vi ud.
husrenovering, 70er hus, før efter billede
Køkkenalrum i dag

MEN, der er virkelig utroligt meget arbejde i sådan et hus fra 70’erne, for ikke at tale om haven. Når man kommer fra en topmoderne lejelejlighed  fra 2007, hvor man bare ringede efter viceværten når der var et problem – hvilket der næsten aldrig var – så er det lidt af en omvæltning at skulle trække ukrudt op i tide og utide, beskære blomster, selv fikse maskiner (eller hyre hjælp til det), lukke luft ud af radiatorerne, og jeg ku’ bli’ ve’.

Dertil kommer al hverdags-‘renovationen’ (tøjvask, madlavning, støvsugning, oprydning, servicering af to meget bestemte rollinger). Gisp!

Ikke desto mindre fortryder vi ikke et sekund.

Vi elsker vores hus. På trods af at det trækker ind fra vinduerne, at der er en utæt tagplade, og at vores hæk tilsyneladende har besluttet sig for at begå selvmord (seriøst den ligner noget der er løgn! #parcelproblemer), så kunne vi ikke have fundet noget der passer bedre til lige os. Bevares, der er stadig masser af ting, vi gerne vil lave om, men det tager vi lidt ad gangen.

Dele?Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*