Vores første jul i Parcelleren

Jeg har lige fem minutters alenetid med computeren og en kop mokka, mens farmand har taget ungerne med en tur i haven for at teste Tullens regnslag til hendes nye dukkevogn.Vi har stadig nattøj på her sen eftermiddag. Og trods at ungerne er en smule matte i betrækket i dag efter en sen juleaften i går (og en røvtidlig start på dagen i dag. Why?!), så storhygger vi bare herhjemme på denne noget våde 1. Juledag med at kigge på og lege med gaver, spise rester, daske rundt og se juletv. Faktisk kan jeg ikke huske at Tulle har leget så meget med legetøj, som hun har gjort i dag. Hun sidder kun ned et øjeblik så skal hun lige lege lidt igen. Det plejer at være omvendt, når vi har hjemmedag. At hun kun leger et øjeblik, så sidder hun foran flimmeren eller iPad’en igen. Men ikke i dag. DET gør mig glad 😀

Vi havde faktisk en virkelig skøn dag i går og ret vellykket faktisk. Oplagte unger, mad der spillede – bortset fra at risalamanden smagte lidt af brændt gummi -, godt selskab og så sørgede parcelleren for en hyggelig kulisse.

Det meste af formiddagen gik med at gøre klar; skrælle kartofler, rydde op og den slags. Bordet blev allerede dækket midt på dagen, og det var faktisk ret så fint og spændingsopbyggende at kigge på hele dagen. Og ungerne brokkede sig faktisk overhovedet ikke, selvom udsigten til gaver var ret lang. Allerede kl 11 kom mormor og kl 12 drog Tulle og hende til børnegudstjeneste, mens lille V tog sig en skraber på 3 timers tid (!!!). Han var ret kvæstet efter en Lillejuleaften der også blev lidt sen. Kl 15 var alle  fem gæster ankommet og så fik vi julebag og konfekt. Bagefter drog vi på en lille gåtur mod Angolavej, der ligger et ejendomsmæglerstenkast fra os, for at se på de efterhånden berømte julelys, som en del huse på vejen har gjort ret så meget ud af.

Efter maden og dansen om juletræet, som altid er et hit for store og små, så fik ungerne som altid et bjerg af gaver, som de flåede op. Og så var Viktor done på trods af den lange middagslur. Han ville hverken ha’ risalamande eller noget. Om det var pga. smag eller træthed vides ikke, men i seng kom han altså. Tulle til gengæld var i strålende humør, og i særdeleshed da hun vandt mandelgaven. Helt uden snyd. Til gengæld var vi andre helt møre, og ved 23-tiden måtte vi alle kapitulere og kalde det en dag. Men sikken én!

Nu er ungerne altså også godt trætte, så om lidt bliver de spist af med hjemmelavet pizza, og når de er lagt i kassen, så laver vi en voksenversion og skyller det ned med cola indtaget i sofaen foran et afsnit Vikings. Vi må jo restituere. De næste par dage går det nemlig løs igen med henholdsvis julefrokost og lille V’s fødselsdag…

Dele?Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*